fci obedience gorenjska

FCI Obedience

namenjena starosti od 10. meseca.

  Tečaj poteka: 10 srečanj 1 x na teden
  Cena tečaja: 110 eur
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Kaj je FCI OBEDIENCE?

FCI Obedience je mednarodno priznana in visoko cenjena kinološka disciplina, ki od psa in vodnika zahteva veliko koncentracijo in natančnost pri izvajanju vaj pri tem pa mora kuža pokazati veliko veselja in zagnanosti do dela.
Obedience postavlja v ospredje dinamičnost, hitrost in pozornost, ki jo pes namenja vodniku tako, da skupaj tvorita harmonično ekipo. Zahteva veliko potrpežljivosti in natančnosti, zato v kinologiji velja za eno izmed najbolj zahtevnih tekmovalnih disciplin.

Vaje obedience obsegajo prosto vodljivost, odpoklic, vodljivost na daljavo, položaje v gibanju, pošiljanje naprej v kvadrat, aportiranje, odlaganje v skupini, indentifikacijo vodnikovega predmeta, , pošiljanje naprej na stožec, prinašanje kovinskega prinosila čez skakalnico.

Disciplina ima 3 težavnostne stopnje OB1-3 (pravila so mednarodno določena s strani FCI), veliko držav pa ima organiziran tudi razred začetnikov. Vsaka stopnja obsega 10 vaj, ki se po težavnosti navezujejo ena na drugo. Vaje so na vseh tekmovanjih identične, saj se izvajajo po pravilniku FCI. Doseganje nivoja 3, ali OB3, daje tekmovalnemu paru možnost sodelovanja na prestižnih mendarodnih tekmovanjih kot sta Evropsko in svetovno prvenstvo.

Obedience je primeren za vse pasme psov, ne glede na velikost, vendar pa smejo na uradnih tekmovanjih pod pokroviteljstvom FCI sodelovati samo rodovniški psi.

Pridružite se Pasji šoli - PRIDNE TAČKE, in vzgojite pridne tačke, ki vas bodo spremljale na vseh vaših poteh.