I get you. Do you get me

Razumeti pasji svet


Vedno se sprašujemo kaj moramo narediti, da bo pes drugačen;
kako ga šolati;
kako spremeniti njegova vedenja;
kako mu biti kos pri njegovi velikosti;
kaj narediti z njim če je ves čas bolan, kako sploh delati z njim, da bo prav ?
Danes bomo poskušali pokukati v skrivnostni pasji svet na najbolj enostaven način.
Spoznali bomo najosnovnejše: kdo sploh je to 4 nožno bitje, in kako funkcionira. Samo najosnovnejše kako vidi ta naš skupni svet, sliši, vonja, tipa, kaj mu veliko pomeni in kaj mu nič ne pomeni, kako deluje njegova dušica in kako možgani. Vse najosnovnejše. Za nekatere: navodilo za uporabo, za drugo razumevanje razlike med biti človek ali biti pes.
Vohljanje, zategovanje povodca, prekomerno skakanje, agresija ali prekomerna plahost, pretirano navdušenje, praskanje in trganje pohištva, prekomerno lajanje, nesocializacija z drugimi psmi, teženje drugim psom ali ljudem, alergije, hormonske težave, kronične bolezni …..
Za trenutek vstopimo v kožuh našega 4 nožnega prijatelja.
Komu je namenjeno predavanje:
- Za ljudi, ki si želijo spoznati pasji svet
- Za ljudi, ki se vpisujejo v pasjo šolo
- Za ljudi, ki že imajo psa, pa si želijo še bolje razumeti pasji svet
- Za ljudi, ki želijo spoznati kako pes čuti, sliši, razume
- Za ljudi, katerih psi imajo težave: bolezni, psihične ali emocionalne težave
- Za vse ljudi, ki želijo dati psu možnost, da pove in so pripravljeni sprejeti in upoštevati drugačni svet svojega 4 nožnega prijatelja

PREDAVA: Darja Žnidaršič,
Certificirani Tellington® TTouch Practitioner za pse in druge živali
Certificirani Tellington® TTouch Practitioner za konje
Certificirani Tellington® TTouch Practitioner za ljudi
Certificirani Energetski Osteopat za konje (EPOS) in uspešno opravljeno dodatno usposabljanje za pse
Rejki mojster

Napišem še nekaj o Darji.
Po poklicu je medicinska sestra. Sama pravi, da je to sanjski poklic, samo sam sistem dela je žal postal tak,da je čut za sočloveka odšel. Zato je 20 let nazaj zapustila delo medicinske sestre in se 1000% podala, predala živalim.
Z Darjo se že poznava cca 3 leta, bolj tesno sodelujeva pa zadnji 2 leti. Ona je moj učitelj, ker živali dojema totalno drugače kot mi navadni smrtniki. Hvaležna sem, da sem prišla v njen svet, ker je drugačen od sveta kinologije.
Darja je trenutno edina certificirana Tellington® TTouch terapevtka in učiteljica za pse v Sloveniji in na Balkanu.
Z živalmi se profesionalno ukvarja že 28 let, je tudi solastnica Ranča Kaja & Grom. Vsa leta je živela z 12 konji in psi s posebnimi potrebami, ter drugimi živalmi, ki so srečne lepšale življenje obiskovalcem. Vsa ta leta se ves čas dodatno izpopolnjuje v tujini (Švica, Italija, ZDA, Hawaii, Južnoafriška republika…). Je tudi ena redkih certificiranih Tellington® TTouch terapevtov in učiteljev za ljudi in za živali, ter učenka in sedaj asistentka same ustanoviteljice te metode Linde Tellington – Jones. Ker je medicinska sestra, ji je znanje anatomije v vseh letih življenja in dela z živalmi ne malokdaj prišlo prav. Svoje znanje je nadgradila tudi na področju Energetske Osteopatije, ki zajema poleg same Osteopatije tudi svet meridianov, številnih akupunkturnih točk, Kraniosakralno terapijo, del Visceralne terapije, barvno terapijo in Kinezioloijo. Je tudi Rejki mojster. Verjame, da le zdravo fizično, psihično in emocionalno telo lahko naredi srečnega psa.
Darja verjame tudi v večno učenje in v praktično pridobivanje znanja. Prepričana je, da v praksi najbolje kališ in stkeš najtesnejše vezi s svojimi živalskimi prijatelji, ter tako kmalu spoznaš, da so v življenju eni od najpomembnejših sestavin, poleg ljubezni še čas in dotik. Brez enega od teh treh sestavin ni prave vezi in prijateljstva.