Angels dog

Razumeti svet živih bitij

Ostati prijatelj za vedno.
Odhod, je živalim in ljudem, ki so tesno povezani z naravo, nekaj običajnega in sestavni del življenja. V civiliziranem svetu pa je to tema, ki se raje ne dotikamo. Vendar pa si vsak od nas želi to obdobje preživeti brez travm in bolečega srca. Prav tako tudi naši 4 nožni prijatelji. Kako se obnašati pri umirajočemu bitju, s čim mu lahko odhod otežimo in kako olajšamo, kaj se dogaja in zakaj takrat, ko duša prestopa svetove - to in podobne odgovore dobite na predavanju pripravljenem samo za tiste, ki res želijo svojim prijateljem stati ob strani, tudi v času slovesa in tistim, ki ne morete pozabiti svojega prijatelja, ter bi želeli sebi in njemu omogočiti mirno slovo.
-Kako sprejeti bolezen ali slovo in pri tem ostati podpora živali ali človeku
-Ali naš prijatelj res zasluži brezmejno objokavanje in žalost
-Kako počastiti svojega prijatelja z lepim spominom ter
-Kako prenehati žalovati in dušo umrlega pustiti v mir

PREDAVA: Darja Žnidaršič
Certificirani Tellington® TTouch Practitioner za pse in druge živali
Certificirani Tellington® TTouch Practitioner za konje
Certificirani Tellington® TTouch Practitioner za ljudi
Certificirani Energetski Osteopat za konje (EPOS) in uspešno opravljeno dodatno usposabljanje za pse
Rejki mojster

O nekaj malega o Darji:
Po poklicu je medicinska sestra. Sama pravi, da je to sanjski poklic, samo sam sistem dela je žal postal tak,da je čut za sočloveka odšel. Zato je 20 let nazaj zapustila delo medicinske sestre in se 1000% podala, predala živalim.
Z Darjo se že poznava cca 3 leta, bolj tesno sodelujeva pa zadnji 2 leti. Ona je moj učitelj, ker živali dojema totalno drugače kot mi navadni smrtniki. Hvaležna sem, da sem prišla v njen svet, ker je drugačen od sveta kinologije.
Darja je trenutno edina certificirana Tellington® TTouch terapevtka in učiteljica za pse v Sloveniji in na Balkanu.
Z živalmi se profesionalno ukvarja že 28 let, je tudi solastnica Ranča Kaja & Grom. Vsa leta je živela z 12 konji in psi s posebnimi potrebami, ter drugimi živalmi, ki so srečne lepšale življenje obiskovalcem. Vsa ta leta se ves čas dodatno izpopolnjuje v tujini (Švica, Italija, ZDA, Hawaii, Južnoafriška republika…). Je tudi ena redkih certificiranih Tellington® TTouch terapevtov in učiteljev za ljudi in za živali, ter učenka in sedaj asistentka same ustanoviteljice te metode Linde Tellington – Jones. Ker je medicinska sestra, ji je znanje anatomije v vseh letih življenja in dela z živalmi ne malokdaj prišlo prav. Svoje znanje je nadgradila tudi na področju Energetske Osteopatije, ki zajema poleg same Osteopatije tudi svet meridianov, številnih akupunkturnih točk, Kraniosakralno terapijo, del Visceralne terapije, barvno terapijo in Kinezioloijo. Je tudi Rejki mojster. Verjame, da le zdravo fizično, psihično in emocionalno telo lahko naredi srečnega psa.
Darja verjame tudi v večno učenje in v praktično pridobivanje znanja. Prepričana je, da v praksi najbolje kališ in stkeš najtesnejše vezi s svojimi živalskimi prijatelji, ter tako kmalu spoznaš, da so v življenju eni od najpomembnejših sestavin, poleg ljubezni še čas in dotik. Brez enega od teh treh sestavin ni prave vezi in prijateljstva.